Hoe kunnen we communiceren naar de buitenwereld?

Gesloten uitdaging - geel

Uitdaging

Netwerk:

Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen vzw - afd. OBC De Waai, OOOC De Bries & (n)RTJ De Stormkering

Wij zijn een diagnostisch centrum dat zich doel stelt om kwetsbare kinderen/jongeren en de mensen die hen omringen te ondersteunen en te versterken om hen weerbaar te maken en meer groei- en ontwikkelingskansen te geven.

Wat is het probleem?

Binnen de jeugdhulp is er momenteel een heel groot personeelsverloop en moeten we constant op zoek naar nieuwe medewerkers. Mensen vinden de weg niet meer naar de jeugdhulp, waardoor de respons op vacatures zo goed als nihil is. Corona heeft niet alleen binnen de gezondheidszorg zijn tol geëist, ook de andere sectoren binnen de zorgsector gaan hier stilaan onder door, waardoor onze medewerkers een job binnen de jeugdhulp niet langer volhouden.

Wat wordt er verwacht van de oplossing?

We willen graag een plan rond werving, selectie en personeelsbehoud. Een PR-campagne. Maar ook, hoe communiceren we best naar de buitenwereld en naar onze eigen medewerkers.

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze uitdaging aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze uitdaging gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

    Praktisch

    Mogelijke onderwijsvormen

    Bachelor of masterproef, Challenge-based onderwijs, Projectwerk

    Maatschappelijke meerwaarde

    4/5