Hoe kunnen we de productiviteit verhogen binnen de dienstenafdeling QESH (Quality, Environment, Health & Safety)?

Gesloten uitdaging - geel

Uitdaging

Netwerk:

Aluminium Duffel BV

Wij gieten en walsen aluminium voor hoogwaardige toepassingen. Onze walsproducten worden gebruik in automobiel carrosserie, gevelbekleding en vele andere toepassingen

Wat is het probleem?

Binnen de QESH afdeling worden we geconfronteerd met toenemende eisen van klanten die we moet implementeren. Dit resulteert onder andere in meer uitgebreide specificaties en de nood voor het houden van meer externe standaards (bv ISO 14001 voor milieu, ISO 45001 voor veiligheid, ASI voor Duurzaamheid, IATF 16949 voor kwaliteit, etc). Langs de andere kant moeten we proberen om dit toegenomen werk met dezelfde aantal medewerkers te doen. Een nieuwe aanpak vanuit Industry 4.0 is veelbelovend omdat het een deel van ons werk zou kunnen ondersteunen of automatiseren. We weten enkel niet wat we op dit vlak zouden kunnen implementeren en wat het impact naar reductie van werkbelasting kan zijn.

Wat wordt er verwacht van de oplossing?

Wij zouden graag een advies krijgen waar we welke opportuniteiten kunnen vinden om onze productiviteit te verhogen door het gebruik maken van Industry 4.0.

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze uitdaging aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze uitdaging gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

    Praktisch

    Mogelijke onderwijsvormen

    Bachelor of masterproef, Projectwerk

    Maatschappelijke meerwaarde

    2/5