Hoe kunnen we een legal framework creëren voor bedrijven die hun product als een dienst aanbieden (verhuur, PaaS) waarin de belangen van de ondernemer en consument in evenwicht worden behartigd?

Gesloten uitdaging - geel

Uitdaging

Netwerk:

UNDO

Wij creëren producten en software voor de circulaire economie.

Wat is het probleem?

Producten als een dienst aanbieden is een opkomende trend binnen de circulaire economie. Denk bijvoorbeeld aan Swapfiets, in plaats van een fiets te kopen, krijg je de fiets als onderdeel van een dienst die je ontzorgt. Deze abonnementen zijn echter vrij complex naar gelang de producten duurder en complexer worden. Dit zorgt ervoor dat ondernemers die willen verduurzamen door een “bruikleen dienst” aan te bieden zich kwijt spelen in de legale constructies die mogelijk zijn om dit voor hen een veilige test of onderneming te maken.

Wat wordt er verwacht van de oplossing?

Ik verwacht een soort menu kaart of keuze boom constructie van clausules waar ondernemers afhankelijk van hun producten en diensten de beste elementen kunnen samenvoegen.

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze uitdaging aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze uitdaging gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

    Praktisch

    Mogelijke onderwijsvormen

    Challenge-based onderwijs, Projectwerk

    Maatschappelijke meerwaarde

    4/5