Hoe kunnen we een sterke alumniwerking opzetten die tegelijk een opstap is voor onze cursisten naar levenslang praktijkgericht leren?

Gesloten uitdaging - geel

Uitdaging

Netwerk:

Syntra Midden-Vlaanderen

Syntra organiseert praktijkgerichte opleidingen voor doeners en bedrijven en stimuleert hierbij ondernemerschap en innovatie. Dit is onze bestaansreden en ons maatschappelijk engagement tegenover onze subsidiërende overheid, het ministerie van Werk en Sociale Economie.

Wat is het probleem?

We zoeken een sterke manier om:
– een alumniwerking* uit te bouwen op maat van onze doelgroep, praktijkgerichte ondernemende medewerkers of ondernemers
– met een alumniwerking een community van praktijkgerichte ondernemende medewerkers of ondernemers uit te bouwen
– deze alumniwerking kunnen realiseren vanuit een kader, model, stappenplan, … (is enkel richtinggevend opgesomd) waarbij we ook een zicht krijgen op de kritische factoren en randelementen
– en hoe we met de alumniwerking de kloof tussen de initiële opleiding van cursisten en de gevorderde trajecten kunnen dichten
Om dit te kunnen realiseren is het voor ons noodzakelijk ook inzichten en acties voor het bedrijfseconomisch doorrekenen daarvan te verwerven.

alumniwerking* : we staan ook open voor een ander approach om onze noden tegemoet te komen

Wat wordt er verwacht van de oplossing?

Tot op heden is onze alumniwerking beperkt tot enkele losstaande initiatieven. Tegelijk merken we dat er een belangrijke breuk is tussen de initiële vorming van cursisten en het werven van deze cursisten voor vervolgopleidingen in het kader van levenslang leren. Met een krachtige alumniwerking willen we deze kloof dichten. De bijdrage die we hiervoor van de studenten verwachten kan variëren van ons in de startblokken zetten tot een volledige plan van aanpak.

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze uitdaging aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze uitdaging gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

  Praktisch

  Mogelijke onderwijsvormen

  Bachelor of masterproef, Challenge-based onderwijs, Projectwerk

  Maatschappelijke meerwaarde

  2/5

  Thema's