Hoe kunnen wij de verzamelde informatie via een software oplossing capteren en overzichtelijk weergeven?

Gesloten uitdaging - geel

Uitdaging

Netwerk:

Dr Trottoir

Beheer van afvalbergingen bij grote gebouwen

Wat is het probleem?

Als Gentse start-up beheren wij momenteel in 100 gebouwen de afvalberging. Ons personeel bezoekt per ronde telkens 15-20 gebouwen. Elke dag zijn er 5 rondes. Op voorhand krijgt men de planning hiervoor doorgestuurd. Bij elke bezoek plaatsen wij de afvalcontainers binnen en/of buiten. Er worden per gebouw foto’s getrokken van de afvalberging en de afvalcontainers. Problemen worden ook doorgegeven (bv sluikstort in berging, containers verdwenen, toegangspoort opent niet,..). Al deze info wordt nu verzameld in Whatsapp. Hierdoor weten we wanneer ons personeel waar is geweest en wat ze hebben gedaan, maar dit is erg omslachtig en niet schaalbaar. We zoeken een software oplossing die deze informatie kan capteren en dit op een gestructureerde manier kan weergeven.

Wat wordt er verwacht van de oplossing?

In eerste instantie een analyse van het probleem en mogelijke oplossingen. In tweede instantie het opbouwen van de architectuur van de oplossing, in derde instantie het verder uitwerken van de oplossing zelf.

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze uitdaging aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze uitdaging gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

    Praktisch

    Mogelijke onderwijsvormen

    Challenge-based onderwijs, Projectwerk

    Maatschappelijke meerwaarde

    3/5