Hoe zien de slaaprijtuigen van de nachttrein anno 2030 er uit?

Gesloten uitdaging - geel

Uitdaging

Back on Track Belgium

We willen de nachttrein laten herleven maar dan beter en comfortabeler dan vroeger om te voldoen aan de huidige consumenteisen

Wat is het probleem?

Vanuit Brussels Airport en Charleroi vertrokken in februari 2020 alleen al door twee vliegtuigmaatschappijen 670 vluchten naar Europese hoofdsteden uitgevoerd maar maar een handvol nachttreinen die nog eens moeilijk te boeken zijn.. Meer en meer burgers geven in deze postcoronatijd ‘een andere mobiliteit’ de kans maar het nachttreinnetwerk is bijna volledig gedesintegreerd. Bovendien zijn de huidige rijtuigen meestal al tientallen jaren oud en niet meer aangepast aan de huidige eisen van reizigers. Dit houdt potentiële reizigers nog vaak tegen om de nachttrein te nemen. Maar wat als deze oude indelingen eens helemaal herdacht werden in functie van huidige en toekomstige eisen?

Wat wordt er verwacht van de oplossing?

Een idee van hoe de reizigers graag willen reizen in de toekomst.

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze uitdaging aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze uitdaging gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

    Praktisch

    Mogelijke onderwijsvormen

    Challenge-based onderwijs, Projectwerk

    Maatschappelijke meerwaarde

    4/5