Analyse van het gebruik van Dott e-bikes in Stad Gent

Opdracht

Netwerk:

Dott Mobility

Deelmobiliteit met fietsen, steps en cargobikes

Wat is de opdracht?

In juni 2022 ging Dott van start als 3de aanbieder van deelfietsen en -cargobikes in Stad Gent. Ze zijn ook reeds actief in Brussel, Luik en Charleroi. Er worden nauwkeurige data bijgehouden van elke verplaatsing wat in theorie een goed beeld kan geven van plaatselijk fietsgedrag, issues of opportuniteiten. Hiervoor is echter creatieve data-analyse nodig. Dott zoekt één of meerdere studenten die aan de slag willen met de data die zullen worden verzameld in Stad Gent.

We verwachten visualisatie, creatieve analyse, operationele aanbevelingen en opportuniteiten voor het management van Dott. Optimaliseren van de opstart van het netwerk in Stad Gent.

Welke ondersteuning kan er verwacht worden?

De dataset wordt ter beschikking gesteld aan de studenten. Vanuit de Sociaal-economische geografie aan UGent kan een academische begeleider voorzien worden en business developer Sven Verstrepen kan ook mee begeleiden.

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze opdracht aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze opdracht gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

  Praktisch

  Mogelijke onderwijsvormen

  Projectwerk

  Maatschappelijke meerwaarde

  4/5

  Thema's