Breng de arbeidsvoorwaarden van huisartsen in multidisciplinaire groepspraktijken in Vlaanderen in kaart.

Opdracht

Netwerk:

Vereniging van Wijkgezondheidscentra

De Vereniging van Wijkgezondheidscentra wenst bij te dragen aan een toegankelijke, toekomstgerichte en kwaliteitsvolle gezondheidszorg in Vlaanderen en Brussel.

Wat is de opdracht?

Studie van de verschillende statuten en financieringssystemen waarin de huisarts werkzaam is. Bestaande databestanden opvragen en analyseren (bvb. RIZIV-data, loonbarema’s). Simulaties maken van arbeidsomstandigheden. Zelf data verzamelen dmv interviews of semi-gestructureerde vragenlijsten.
De VWGC biedt zelf achtergrondinformatie aan en kan richting geven aan waar er data kan verzameld worden (aanbrengen van respondenten, contactpersonen, inhoudelijke expertise, …).
Output die verwacht wordt: een beeld van de arbeidsvoorwaarden van diverse soorten multidisciplinaire groepspraktijken in Vlaanderen in brede zin, zowel mbt inkomsten/kosten, verloning, verlof enzovoort, dus zowel kwantitatieve als kwalitatieve data.

Welke ondersteuning kan er verwacht worden?

Minimale onkosten kunnen vergoed worden. De student(en) kunnen terecht op het kantoor van de VWGC onder begeleiding. Gebruik van computer is een optie.
Er is een kritische massa van collega’s aanwezig om de student inhoudelijk en motivationeel te begeleiden.

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze opdracht aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze opdracht gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

    Praktisch

    Mogelijke onderwijsvormen

    Projectwerk

    Maatschappelijke meerwaarde

    3/5