Fiets op de trein app

Opdracht

Netwerk:

Cyclo Merino

Fietsclub uit Gentbrugge die inclusief en duurzaam. We zetten mensen uit de buurt aan om samen te bewegen, te connecteren en de wijk tot leven te brengen.

Wat is de opdracht?

Hoe kan ik met de fiets in Europa duurzaam reizen? Hoe kunnen nationale trein operatoren samenwerken in een platform waarop ik vertrek en aankomst station kan ingeven ongeacht de operator? Waarom kan dit wel makkelijk bij vb. flixbus? Er moet ook mogelijkheid zijn om aan te geven dat ik fiets mee heb en keuze voor route moet zich hierop aanpassen. Demonteren of niet van de fiets is eveneens een functie in de app. Momenteel is het onmogelijk om makkelijk me te verplaatsen voor een afstand van 500k of 800k met de fiets als bagage. Aanvullend bij de app waarbij de trein operatoren informatie met elkaar moeten delen is een verhuur van fietstas. Bij vertrek huur je een fietstas zodat je de fiets kan demonteren en meenemen op de trein. Bij aankomst kun je de fietstas bij de verhuurfirma achterlaten. Neem je ergens anders terug een trein dan huur je daar terug een fietstas.

Welke ondersteuning kan er verwacht worden?

Geen, enkel het idee

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze opdracht aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze opdracht gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

    Praktisch

    Mogelijke onderwijsvormen

    Projectwerk

    Maatschappelijke meerwaarde

    3/5