Hoe jongeren in kwetsbare situaties bevragen over schoolse motivatie via art-based research?

Opdracht

Netwerk:

Hub ontwikkelen in diversiteit

De hub wil diversiteit optimaal benutten om op een duurzame manier ontwikkelings- en toekomstkansen te vergroten voor alle kinderen, jongeren en volwassenen in Gent.

Wat is de opdracht?

We kennen verschillende vormen van art-based research en er wordt hier volop mee geëxperimenteerd. Een gekend voorbeeld is bijvoorbeeld photo voicing. Maar er zijn ook verschillende apps ontwikkeld, er wordt gewerkt met andere vormen van expressie etc. De student in kwestie zal een methodiek uitkiezen en deze testen en evalueren in de schoolse context. Daar zullen we jongeren (vnl in kwetsbare situaties) via deze methodieken bevragen over hun schoolse motivatie. De student zal een evaluatie maken van de methodiek. Daarnaast zal de student ook leren hoe via een dergelijke methodiek inhoudelijke input te verzamelen en te verwerken.

Welke ondersteuning kan er verwacht worden?

We kennen enkele mensen met ervaring met deze methodieken en hebben er zelf ook al enkele getest en kennis van andere. De student kan via onze contacten in contact komen met scholen waar hij/zij deze opdracht kan uitvoeren. Er is budget voorzien voor onkosten die gemaakt moeten worden.

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze opdracht aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze opdracht gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

    Praktisch