Ontwikkel een applicatie dat beslissingen bij massa-drug administraties (MDA) in wormcontrole vergemakkelijkt

Opdracht

Netwerk:

STARWORMS-project

Het doel van dit project is wormcontrole bij mensen (vooral schoollopende kinderen in ontwikkelingslanden) aan de hand van massa-drug administratie efficiënt en effectief te houden.

Wat is de opdracht?

Binnen het STARWORMS-project heeft het laboratorium van parasitologie aan de UGent een beslissingsmodel ontwikkeld dat MDA in het veld zou moeten helpen. Dit is een wiskundig model dat zou moeten vertaald worden in een online applicatie dat gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. De app zou uiteindelijk door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opgepikt worden en gepromoot binnen enkele van hun richtlijnen voor MDA wormcontrole.
Het wiskundig model zou aangeleverd worden en we verwachten dat de studenten dit coderen in een online applicatie. Er kan samengewerkt worden met een ander team (Denemarken) dat soortgelijke applicatie heeft, maar op dieren afgestemd is. Het is ook de bedoeling dat de studenten de app ontwikkelen aan de hand van inputs van de gebruikers, dus we verwachten dat ze bereid zijn om innovatie – gebruikers’ onderzoek mee te nemen in de ontwikkeling. Hierbij zullen ze ondersteund worden door het locale team (UGent), en zullen ze online communiceren met de gebruikers in het veld (veelal ontwikkelingslanden).

Welke ondersteuning kan er verwacht worden?

Het applicatie “domein” bestaat, we leveren het wiskundig model aan dat gecodeerd moet worden en ondersteunen de studenten bij de start. We bieden ook ondersteuning in innovatie – gebruikers’ onderzoek voor de ontwikkeling van de applicatie.

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze opdracht aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze opdracht gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

    Praktisch

    Mogelijke onderwijsvormen

    Challenge-based onderwijs, Projectwerk

    Maatschappelijke meerwaarde

    4/5