Ontwikkel een applicatie om paarden elektrocardiogrammen te analyseren

Opdracht

Netwerk:

Equine Cardioteam - Universiteit Gent

Ons team hoort wereldwijd bij de voorlopers in cardiologisch onderzoek en behandelingen voor paarden met cardiovasculaire aandoeningen.

Wat is de opdracht?

Doel van de opdracht is om een applicatie te ontwikkelen om elektrocardiogrammen (ECGs) van paarden mee te analyseren. Alle huidige beschikbare software beschikt over interpretatie software voor kleine huisdieren/mensen, maar deze werkt niet voor paarden. Het Equine Cardioteam heeft verschillende algoritmes ontwikkeld voor de automatische interpretatie van ECGs. Helaas bevinden deze zich nog allemaal in een MATLAB/python omgeving en zijn deze nog niet gebruiksvriendelijk beschikbaar voor in de dierenkliniek of door externen te worden gebruikt.

Doel van de studenten is om een applicatie te ontwikkelen om deze algoritmes te implementeren (+ optioneel optimaliseren) in een omgeving waar het makkelijk is om:
a) data importeren (binaire bestanden/CSV bestanden van verschillende formaten)
b) data weer te geven, een ECG bestaat al snel uit enkele miljarden punten.
c) bestaande algoritmes (zowel mathematische algoritmes als getrainde neurale netwerken) implementeren in de software.
d) de resultaten overzichtelijk weergeven: bvb clusteren van gelijkaardige complexen via template matching.
e) (optioneel) rapporten van de resultaten exporteren
f) (optioneel) via een (lokale) database een overzicht bewaren van de ECGs/bestanden/resultaten.

Wij beschikken over:
a) een overvloed aan ruwe data voor te importeren + bestandsindelingen
b) de algoritmes
c) voorbeeld applicaties die een gelijkaardige functie hebben bij de humane/kleine huisdieren. De studenten zijn echter vrij om deze opdracht te implementeren naar eigen goeddunken, dit mag zowel een lokaal te installeren applicatie zijn als een online app.

Welke ondersteuning kan er verwacht worden?

De studenten kunnen bijgestaan worden door de persoon die de algoritmes heeft ontwikkeld en verschillende clinici die ECGs interpreteren op dagelijkse basis kunnen voor feedback zorgen.

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze opdracht aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze opdracht gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

    Praktisch

    Mogelijke onderwijsvormen

    Maatschappelijke meerwaarde

    4/5