Hoe kunnen Olympiërs bijdragen tot het oplossen van wereld problematieken, zoals oorlog, armoede en klimaatsverandering?

Wicked problem

Netwerk:

World Olympians Association

Onze missie: "To be of service to Olympians, thereby empowering them to make the world a better place."

Wat is het probleem?

Wereldwijd zijn er zo’n 100 000 Olympiërs. Ze hebben verschillende leeftijden, wonen overal ter wereld, sommigen doen nog actief competitie, anderen niet..
Maar zonder elkaar misschien ooit te hebben ontmoet, hebben ze enorm veel gemeen: ze leerden via sport bepaalde waarden kennen (discipline, vriendschap, doorzetting, respect, solidariteit, integriteit etc) die hen uiteindelijk tot op de Olympische Spelen bracht.
Dat sport bruggen kan bouwen als geen ander, is duidelijk. (cf. Noord & Zuid Korea en de Olympische Winterspelen)
Met al die ambassadeurs wereldwijd, die vaak rolmodellen zijn in hun samenleving, is er een enorm potentieel beschikbaar om positieve veranderingen in gang te zetten.
Maar hoe pakken we dat het beste aan? Hoe kunnen we hen beter samenbrengen, het community gevoel versterken en hen helpen om samen bepaalde grote maatschappelijke problemen aan te pakken?

Wil je graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze uitdaging aan de slag in je vak? Laat je gegevens na en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze uitdaging gebruiken in één van je vakken? Laat je gegevens na en voeg alvast het e-mailadres van de professor of assistent toe. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Laat je gegevens na: 

  Praktisch

  Mogelijke onderwijsvormen

  Challenge-based onderwijs, Projectwerk

  Thema's

  Maatschappelijke meerwaarde

  3/5

  Internationaal te gebruiken

  Ja

  Relevante studiegebieden