Doe mee met jouw vak!

DO! verzamelde vorig academiejaar bijna 100 opdrachten waar lesgevers uit konden kiezen.

Doel

Elk academiejaar werken vele studenten aan projecten tijdens hun opleiding aan UGent. We willen jou als lesgever helpen om relevante projectvoorstellen aan te bieden aan studenten. Call for challenges brengt organisaties en lesgevers met elkaar in contact.

Deze matchmaking geeft studenten de kans om aan een realistisch project te werken uit het werkveld en met de vrijheid om de meest geschikte oplossing te zoeken. Dit geeft studenten een beter idee hoe de dingen werken binnen een organisatie, en het geeft hen praktische ervaring. Daarnaast is het erg motiverend voor studenten om een steentje te kunnen bijdragen aan oplossingen voor een maatschappelijk relevant probleem.

Om hun ondernemingszin en student ondernemerschap aan te wakkeren, moedigen we studenten aan om na het vak verder te werken op hun projecten, voor zover de afspraken met de organisatie dit toelaten.

Verloop

De Call for challenges matchmaking verloopt in 3 stappen. Momenteel zijn we bezig met stap 1: het verzamelen van vakken met interesse.

Stap 1: Vakken verzamelen

In de eerste fase worden de vakken of projecten aan UGent, die interesse hebben om uitdagingen te ontvangen, opgelijst.

Deadline: 1 mei 2021

Stap 2: Uitdagingen zoeken

In de tweede fase gaan we op zoek naar overheden, bedrijven of organisaties die uitdagingen hebben waar studenten aan kunnen werken.

Deadline: 15 augustus 2021

b

Stap 3: Matchmaking

Als de uitdagingen binnen zijn, kan de matchmaking beginnen. We brengen organisaties en professoren met elkaar in contact.

Gedurende academiejaar 2021-2022

Verzamelen van vakken

We zijn op zoek naar UGent projectvakken, projecten en evenementen voor academiejaar 2021 – 2022. Het eindresultaat van deze vakken moet concreet zijn (bv. een prototype, marketingplan of oplossing) en een meerwaarde betekenen voor de organisatie of de maatschappij in het algemeen. Hou er rekening mee dat het om een praktijk project gaat, en geen onderzoeksproject.

We doen ons best om een goede match tussen een vak en organisatie mogelijk te maken, maar we kunnen dit niet garanderen. Het is altijd mogelijk dat er voor bepaalde vakken geen of onvoldoende matches gevonden worden.

Registreer je vak of project nu en laat je studenten aan de slag gaan met relevante probleemstellingen uit de maatschappij!

Deadline: 1 mei 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over het verdere verloop van de oproep en over volgende edities.