Rechten notariaat en criminologische wetenschappen

Hoe kunnen we eerlijkheid en transparantie creëren in de markt van kenniswerkers (product ontwikkelaars, designers, CTO’s, innovatie facilitatoren, …)?

Net zoals dat koffieboeren in derde wereld landen uitgebuit worden en oneerlijk worden behandeld zien we dit ook bij kenniswerkers. Vaak uit onwetenheid. Daardoor belanden ze vaak in stressvolle situaties, kans op burn-out en verliezen ze hun creativiteit en motivatie die als kenniswerker van cruciaal belang is. Hier willen we verandering in brengen.

Lees meer

Hoe kunnen we een legal framework creëren voor bedrijven die hun product als een dienst aanbieden (verhuur, PaaS) waarin de belangen van de ondernemer en consument in evenwicht worden behartigd?

Producten als een dienst aanbieden is een opkomende trend binnen de circulaire economie. Deze abonnementen zijn echter vrij complex naar gelang de producten duurder en complexer worden. Dit zorgt ervoor dat ondernemers die willen verduurzamen door een “bruikleen dienst” aan te bieden zich kwijt spelen in de legale constructies die mogelijk zijn om dit voor hen een veilige test of onderneming te maken.

Lees meer