Toegepaste wetenschappen

13 – Start For Future zoekt uitdagingen in Circular Economy

Start For Future werkt samen met verschillende projectgebaseerde vakken over heel de universiteit, en wil multidisciplinaire studentengroepen uitdagen om ondernemend aan de slag te gaan met uitdagingen in de circulaire economie waar ze ook een eigen start-up rond kunnen opstarten.

Lees meer

12 – Start For Future zoekt uitdagingen in Food

Start For Future werkt samen met verschillende projectgebaseerde vakken over heel de universiteit, en wil multidisciplinaire studentengroepen uitdagen om ondernemend aan de slag te gaan met voedingsuitdagingen waar ze ook een eigen start-up rond kunnen opstarten.

Lees meer

9 – Start For Future zoekt uitdagingen in Urban Mobility

Start For Future werkt samen met verschillende projectgebaseerde vakken over heel de universiteit, en wil multidisciplinaire studentengroepen uitdagen om ondernemend aan de slag te gaan met mobiliteitsuitdagingen waar ze ook een eigen start-up rond kunnen opstarten.

Lees meer

Analyse van het gebruik van Dott e-bikes in Stad Gent

In juni 2022 ging Dott van start als 3de aanbieder van deelfietsen en -cargobikes in Stad Gent. Er worden nauwkeurige data bijgehouden van elke verplaatsing wat in theorie een goed beeld kan geven van plaatselijk fietsgedrag, issues of opportuniteiten. Hiervoor is echter creatieve data-analyse nodig.

Lees meer