Toegepaste wetenschappen

Ontwikkel een applicatie dat beslissingen bij massa-drug administraties (MDA) in wormcontrole vergemakkelijkt

Binnen het STARWORMS-project heeft het laboratorium van parasitologie aan de UGent een beslissingsmodel ontwikkeld dat MDA in het veld zou moeten helpen. Dit is een wiskundig model dat zou moeten vertaald worden in een online applicatie dat gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. De app zou uiteindelijk door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opgepikt worden en gepromoot binnen enkele van hun richtlijnen voor MDA wormcontrole.

Lees meer

13 – Start For Future zoekt uitdagingen in Circular Economy

Start For Future werkt samen met verschillende projectgebaseerde vakken over heel de universiteit, en wil multidisciplinaire studentengroepen uitdagen om ondernemend aan de slag te gaan met uitdagingen in de circulaire economie waar ze ook een eigen start-up rond kunnen opstarten.

Lees meer

12 – Start For Future zoekt uitdagingen in Food

Start For Future werkt samen met verschillende projectgebaseerde vakken over heel de universiteit, en wil multidisciplinaire studentengroepen uitdagen om ondernemend aan de slag te gaan met voedingsuitdagingen waar ze ook een eigen start-up rond kunnen opstarten.

Lees meer

9 – Start For Future zoekt uitdagingen in Urban Mobility

Start For Future werkt samen met verschillende projectgebaseerde vakken over heel de universiteit, en wil multidisciplinaire studentengroepen uitdagen om ondernemend aan de slag te gaan met mobiliteitsuitdagingen waar ze ook een eigen start-up rond kunnen opstarten.

Lees meer