Grondstoffen en materialen

Ontwerp een marketingplan voor de toekomst van Anfentine Agencies

In de uitdagende sector van de steeds sneller veranderend modewereld, hebben de studenten met een passie voor kindermode en internationale handel de opportuniteit om een marketingplan uit te werken om de toekomst van Anfentine Agencies, een bedrijf dat internationale merken in kinderkledij en accessoires op de BENELUX markt vertegenwoordigt, te garanderen.

Lees meer

13 – Start For Future zoekt uitdagingen in Circular Economy

Start For Future werkt samen met verschillende projectgebaseerde vakken over heel de universiteit, en wil multidisciplinaire studentengroepen uitdagen om ondernemend aan de slag te gaan met uitdagingen in de circulaire economie waar ze ook een eigen start-up rond kunnen opstarten.

Lees meer

Hoe kunnen we een legal framework creëren voor bedrijven die hun product als een dienst aanbieden (verhuur, PaaS) waarin de belangen van de ondernemer en consument in evenwicht worden behartigd?

Producten als een dienst aanbieden is een opkomende trend binnen de circulaire economie. Deze abonnementen zijn echter vrij complex naar gelang de producten duurder en complexer worden. Dit zorgt ervoor dat ondernemers die willen verduurzamen door een “bruikleen dienst” aan te bieden zich kwijt spelen in de legale constructies die mogelijk zijn om dit voor hen een veilige test of onderneming te maken.

Lees meer