14 – Hoe kunnen we een mobiel afhaalpunt realiseren met codeslot en webapp voor bestellingen kip aan ’t spit Juliette Poulette?

Carrosserie Lemeire bvba

Wij zijn een familiebedrijf gespecialiseerd in de realisatie van marktwagens op maat, van chassisbouw over koetswerk tot inrichting

Wil jij graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze uitdaging aan de slag in je vak? Neem contact op via onderstaande knop en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze uitdaging gebruiken in één van je vakken? Neem contact op via onderstaande knop en plaats alvast de professor of assistent van het vak in CC. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.

Wat is de kern van het probleem?

Met haar mobiele verkoopwagen kip aan ’t spit, staat Juliette Poulette op diverse standplaatsen in de week. Als enig verkooppunt zijn er steeds grote wachtrijen aan de verkoopwagen, wat in deze coronatijden niet evident is qua social distancing. Daarom zou bijkomend voorzien worden in een aanhangwagen welk als mobiel afhaalpunt wordt ingericht. De klanten zouden dan via een nog daartoe te ontwikkelen aangepaste (temperatuur geregelde?) collectinrichting, webapp en codeslot hun bestelling kunnen afhalen. Veilig voor de klanten in deze coronatijden, de wachtrij wordt tevens kleiner en eveneens zou het ook als marketingtool kunnen worden gebruikt want als afhaalpunt mobiel en onafhankelijk te plaatsen.

Er wordt gestart met een blanco ontwerpblad. Wij delen graag onze ervaring in de constructie van verkoopwagens met de kennis van de studenten Ugent.

Wat zou de impact zijn indien dit probleem opgelost wordt?

Impact voor Carrosserie Lemeire : dit project zou een nieuwe toepassing in het mobiel (lokaal) winkelen kunnen betekenen. Markten zullen steeds blijven bestaan, alsook mobiele verkoopwagens. Alleen verandert de manier van shoppen als gevolg van het internet en apptoepassingen. Het ontwikkelen van deze uitdaging zou ons bedrijf toelaten mee te zijn met de nieuwe digitale evolutie. (lange termijn)

Impact voor Juliette Poulette : Mevrouw Dominique De Weerdt, zaakvoerster, is zich eveneens bewust van wat de digitale evolutie kan betekenen. Het is haar idee om een mobiel afhaalpunt te ontwikkelen voor haar bedrijf. Zou de ganse structuur hardware en software goed zijn uitgedokterd dan kunnen meerdere van deze afhaalpunten worden gerealiseerd en wordt de actieradius vergroot. Dan kan naast de verkoop op de standplaats, centraal kippen worden gebakken en door de klanten op verschillende locaties tegelijkertijd worden afgehaald. (korte en lange termijn).

Impact voor de maatschappij : op lange termijn een nieuwe vorm van dienstverlening.

Impact voor de studenten : welkom in de leefwereld van de markt, de echte markteconomie. Waar handel gedaan wordt door professionals en waarbij de technische ondersteuning en regelgeving niet mag worden onderschat en die openstaat voor nieuwe ontwikkelingen. (korte en lange termijn)

Waarom dien je deze uitdaging in?

Om als vragende bedrijven mee te zijn met de digitale toekomst en onze klanten daartoe ook de mogelijkheid te geven.

Wat is er al geprobeerd om dit probleem op te lossen?

Het mobiele idee is volledig nieuw. De uitdaging kan worden gesplitst in de delen hardware, software en marketing.

  • Hardware : aanhangwagen en collectinrichting.
  • Software : de bediening en toepasbaarheid van de collectinrichting voor de klant en eigenaar. De aanhangwagen is geen probleem. De collectinrichting in combinatie met de software is nieuw te ontwerpen.
  • Marketing : het concept van het mobiel afhaalpunt kan een onderdeel zijn van een marketingstrategie voor onze bedrijven in de aanbieding van hun producten. Hardware en software kunnen van bij het begin van het ontwerp aan de marketingstrategie worden afgetoetst.

Wat zijn de volgende stappen die moeten gebeuren?

De studenten hebben een blanco ontwerpblad om de collectinrichting, software en marketing te realiseren. Wij stellen graag onze kennis ter beschikking als het gaat om de hardwaretoepassingen.

Welke resultaten verwachten jullie en in welke vorm?

Graag hadden wij inderdaad een prototype van collectinrichting met app-functie gerealiseerd gehad. Dit op een termijn van 1 jaar.

Praktisch

Timing: Gedurende het jaar
Taal waarin de uitdaging kan uitgewerkt worden: Nederlands, Engels
Intellectuele eigendom: Het resultaat gaat naar UGent om op het einde van het project pas te moeten beslissen (C)
Budget:

Wij gaan voorzien in een prototype, het budget zal worden voorzien naargelang de uitwerking volgt. Onze infrastructuur staat ter beschikking alsook het nodige materiaal.

Wil jij graag aan deze uitdaging werken?

Ben je professor of assistent en wil je graag met deze uitdaging aan de slag in je vak? Neem contact op via onderstaande knop en we brengen je in contact met de juiste persoon.

Ben je student en wil je deze uitdaging gebruiken in één van je vakken? Neem contact op via onderstaande knop en plaats alvast de professor of assistent van het vak in CC. Wij brengen jou in contact met de juiste persoon.