1 – Ik zoek een opdracht voor automatische detectie van objecten in beelden.

Welke studenten werken hieraan?

De studenten in het vak Computervisie volgen de master Machine- en productautomatisering. Deze master vindt plaats op campus Kortrijk, maar de opdracht kan van overal komen.

Wat doen de studenten in het project of vak?

In het vak krijgen de studenten eerst theorie over het gebruik van machine learning en neurale netwerken voor het herkennen van objecten in beelden (computervisie). Daarna passen ze deze kennis toe op een echte case waarbij ze zelf de juiste technieken selecteren en implementeren. Uiteindelijk ontwikkelen ze een prototype waarbij het probleem, of een subprobleem, opgelost wordt door gebruik te maken van machine learning of gelijkaardige technieken.

Wat verwacht je van de organisatie?

We verwachten dat de organisatie het probleem komt toelichten en de nodige gegevens aanlevert. Indien mogelijk komen we met de studenten langs op bedrijfsbezoek om een goed beeld van de situatie te krijgen. De organisatie is ook betrokken bij de tussentijdse evaluatie en de eindbeoordeling.

Het vak vindt plaats in het tweede semester (februari – juni).

Voorbeelden

Automatische kwaliteitscontrole van de labels van producten op een transportband.

Opdracht

Netwerk:

Heb je vragen over dit zoekertje?

Laat je gegevens na zodat we je in contact kunnen brengen met de betrokken lesgever. Hij of zij kan je vragen beantwoorden of wij schieten te hulp.

Heb je een geschikte uitdaging of opdracht voor dit zoekertje? Dien dit in via het formulier. Er is een plek voorzien om de nummers van gepaste zoekertjes door tegeven.

Laat je gegevens na: 

  Praktisch

  Aantal werkuren

  40 uren: ze werken in groepjes van 2, 4 weken lang ongeveer 5 uur per week.

  Multidisciplinariteit

  Maatschappelijke meerwaarde

  3/5