11 – Start For Future zoekt uitdagingen in Health

Welke studenten werken hieraan?

Start For Future werkt samen met verschillende projectgebaseerde vakken over heel de universiteit, en wil multidisciplinaire studentengroepen uitdagen om ondernemend aan de slag te gaan met maatschappelijk relevante uitdagingen waar ze ook een eigen start-up rond kunnen opstarten.

Wat doen de studenten in het project of vak?

Studenten werken binnen verschillende vakken aan hun eigen project, daarnaast volgen ze het Start For Future – Learn traject, waar ze in 5 online sessies in contact komen met een internationaal netwerk van peers en industrie-experten, en hun eerste ondernemende stappen zetten. Zo werken ze aan een Business Model Canvas voor hun idee, en bereiden ze ook een Elevator Pitch voor. Start For Future wil hen stimuleren om laagdrempelig en al doende over ondernemerschap te leren, en eventueel nadien door te starten.

Wat verwacht je van de organisatie?

De organisatie levert een open uitdaging aan, waarbij de studenten vrij zijn om het idee uit te werken en alle rechten behouden om er nadien een eigen start-up mee op te starten.

De organisatie levert informatie aan over de uitdaging en geeft indien nodig kort feedback op de prille ideeën van de studenten. Het geven van feedback is niet voor alle lessen nodig. We briefen u ook graag over het Start For Future netwerk en onze initiatieven.

Voorbeelden

Bij voorkeur past de uitdaging binnen een van de focus areas gedefinieerd door EIT Health: https://eithealth.eu/who-we-are/our-focus-areas/

Wicked problem

Heb je vragen over dit zoekertje?

Laat je gegevens na zodat we je in contact kunnen brengen met de betrokken lesgever. Hij of zij kan je vragen beantwoorden of wij schieten te hulp.

Heb je een geschikte uitdaging of opdracht voor dit zoekertje? Dien dit in via het formulier. Er is een plek voorzien om de nummers van gepaste zoekertjes door tegeven.

Laat je gegevens na: 

  Praktisch

  Aantal werkuren

  Dit hangt af van het vak waarmee we samenwerken.

  Multidisciplinariteit

  Start for Future wil heel graag samenwerken met projectgebaseerde vakken die een vleugje ondernemerschap of ondernemend handelen willen toevoegen aan de leerervaring van de studenten.

  Maatschappelijke meerwaarde

  5/5