17 – Ik zoek uitdagingen in het begrijpen van maatschappelijke debatten gerelateerd aan Oost- en Zuidoost-Europa

Welke studenten werken hieraan?

Masterstudenten Oost-Europese Talen en Culturen. De studenten hebben goede kennis van twee Slavische talen (Russisch en Bulgaars, Bosnisch/Kroatisch/Servisch of Sloveens).

Wat doen de studenten in het project of vak?

Voor het projectvak in de Master Oost-Europese Talen en Culturen gaan studenten met kennis van een Slavische taal (Russisch, Sloveens, Bulgaars of Bosnisch/Kroatisch/Servisch) aan de slag met actueel relevante debatten die betrekking hebben op de regio (omgang met het verleden, migratie, cultuur, identiteit…). Bedoeling is dat ze duiding geven bij bepaalde kwesties vanuit hun expertise als regiospecialisten en die duiding toegankelijk maken voor een breder publiek (reportage, interview, podcast, evenement).

Studenten werken gedurende de eerste zeven weken van het tweede semester aan hun project.

Wat verwacht je van de organisatie?

We verwachten dat organisaties de maatschappelijke uitdaging m.b.t. Oost-Europa aanbrengen, met de studenten in gesprek gaan en eventueel ook helpen bij de concrete projectimplementatie of -voorstelling. Verder is het de bedoeling dat de student het project autonoom uitwerkt.

Voorbeelden

Uitdaging

Netwerk:

Heb je vragen over dit zoekertje?

Laat je gegevens na zodat we je in contact kunnen brengen met de betrokken lesgever. Hij of zij kan je vragen beantwoorden of wij schieten te hulp.

Heb je een geschikte uitdaging of opdracht voor dit zoekertje? Dien dit in via het formulier. Er is een plek voorzien om de nummers van gepaste zoekertjes door tegeven.

Laat je gegevens na: 

  Praktisch

  Aantal werkuren

  De totale tijdsbesteding van de student wordt geschat op 130, inclusief de voorstelling van het project tijdens week 7.

  Multidisciplinariteit

  Maatschappelijke meerwaarde

  4/5