7 – Ik zoek uitdagingen die kunnen opgelost worden met een software oplossing (eventueel met een hardware component).

Welke studenten werken hieraan?

De studenten zijn eerste master Computer Science Engineering en hebben reeds kennis van softwareontwikkeling. Dit is hun eerste grote project waarbij we een realistische werkomgeving nabootsen.

Wat doen de studenten in het project of vak?

De studenten vertrekken van een uitdaging, bij voorkeur in Food, Health, Manufacturing, Mobility of Circular Economy. Ze bedenken zelf een idee, doen een state-of-the-art analyse, werken een architectuur uit en ontwikkelen in het tweede semester de software. Uiteindelijk leveren ze een werkbaar prototype op. Dit kan een app zijn, webapp, IOT oplossing, …

Wat verwacht je van de organisatie?

De organisatie levert informatie aan over de uitdaging en geeft feedback op de prille ideeën van de studenten. Er zullen data gecommuniceerd worden waarop jullie langs kunnen komen om feedback te geven. Vooral in het eerste semester is snelle feedback nodig omdat de studenten snel vooruit moeten kunnen gaan.

Voorbeelden

Techwolf – https://techwolf.ai/

Uitdaging

Heb je vragen over dit zoekertje?

Laat je gegevens na zodat we je in contact kunnen brengen met de betrokken lesgever. Hij of zij kan je vragen beantwoorden of wij schieten te hulp.

Heb je een geschikte uitdaging of opdracht voor dit zoekertje? Dien dit in via het formulier. Er is een plek voorzien om de nummers van gepaste zoekertjes door tegeven.

Laat je gegevens na: 

    Praktisch

    Aantal werkuren

    270 uur per student in groepjes van ongeveer 6

    Multidisciplinariteit

    Relevante studiegebieden